top of page

IPL/LASER ONTHAREN

Hoe werkt IPL/Laser ontharen?

 1. De behandeling gebeurt door middel van licht. Dit licht wordt geabsorbeerd door melanine, het pigment dat zich van nature in het merg van de haar bevindt. Deze absorptie van licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70°C bedraagt, heeft dit een gewenst stollingseffect tot gevolg. Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd. 

 2. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de dichtheid en plaats van de haargroei. De meeste mensen hebben tussen de 8 en 10 behandelingen nodig. Er bevindt zich ongeveer 30 % van het lichaamshaar in de groeifase. Het overige haar bevindt zich in de overgangsfase of rustfase en kan geen licht absorberen. Tijdens elke behandeling wordt er ongeveer 10 á 15 % van het haar verwijderd, dat zich in de groei fase bevindt. 

 3. Naarmate de huid lichter en het haar donkerder is, zal de behandeling effectiever zijn. Voor donkere huidtypes met lichter haar kunnen meer behandelingen nodig zijn.

 4. Naarmate het haar dikker is, zal de behandeling effectiever zijn. Bij een hoge haardichtheid zal het zogenaamde “elastiek effect” meer aanwezig zijn. Voor dun haar kunnen meer behandelingen nodig zijn.

 5. Jarenlang geharst haar is moeilijker te behandelen. Er kunnen in dit geval meer behandelingen nodig zijn. 

 6. Na behandeling kan roodheid (erytheem) ontstaan. Dit erytheem verdwijnt binnen 2 dagen. Er is een kleine kans op blaren en pigmentverlies. Naarmate de huid donkerder is, wordt de kans op deze bijverschijnselen groter. 

 7. Cliënten dienen 4 weken voor de behandeling blootstelling aan zon of zonnebank en het gebruik van een zelfbruiner te vermijden. Na een intensieve zonvakantie, dient 6 weken met de behandeling te worden gewacht. 

 8. Voor behandeling mag het haar 6 weken niet worden geëpileerd of geharst. Tijdens deze periode mag het haar alleen worden geknipt en geschoren. Bij voorkeur 1-2 dagen voor een behandeling scheren, een voelbare stoppel is voldoende om te behandelen. Te lang haar is moeilijker te behandelen.

 9. Het gebruik van Aspirine (48 uur voor een behandeling) wordt afgeraden, Paracetamol o.i.d. kan wel worden ingenomen.

 10. Gedurende de behandelperiode dient u met name bij ontharing in het gelaat een sunblock SPF 30 te gebruiken welke meerdere malen per dag aangebracht moet worden. 

 11. De gevoelservaring varieert per individu en per lichaamsdeel. De meeste mensen ervaren tijdens de behandeling een tintelend gevoel, ook wel omschreven als het “elastiek effect”. 

 12. Storingen in de hormoonbalans, die veroorzaakt kunnen worden door de pubertijd, zwangerschap, borstvoeding, menopauze, bepaalde medicatie of ziektebeelden kunnen nieuwe haarontwikkeling geven. 

 

Voorafgaand aan de eerste behandeling vindt er een intake gesprek plaats.

 

Indien één van onderstaande aandoeningen / situaties bij u aan de orde is kunnen wij u helaas niet behandelen, uiteraard geven wij u graag vrijblijvend uitleg en advies hierover:

 

Diabetes, hemofilie, pacemaker, epilepsie, zeer donker waarneembaar pigment, zwanger, lijdt of leed aan kanker, ondergaat chemotherapie of klinische bestraling, Auto-immuunziekte, gebruik van 

Ro-accutane (middel tegen acné), antibiotica, een uitgedroogde of verbrande huid door het gebruik van antibiotica, onlangs een bloedtest heeft ondergaan voor leverfuncties, de afgelopen 7-10 dagen in de zon, of onder de zonnebank heeft gelegen, indien u huid hierdoor uitgedroogd of verbrand is.

bottom of page